Noi.19

Aplicație pentru mobil pentru screening testare autism

Aplicație pentru mobil pentru screening testare autism

Link download aplicație aici, update 22 ianuarie 2022 (salvare rezultate prin captură de ecran) – aplicație mobil Android pentru screening testare autism sau scanați codul din imagine

Instrument eficient, elaborat științific , o aplicație pentru telefoane mobile – smartphone cu sistem Android – care include 4 chestionare de evaluare a prezenței/absenței semnelor autismlui. Aceste chestionare etalonate pe populația din România (aspect important) sunt adaptate formatului digital pentru identificarea facilă a simptomelor/semnelor timpurii ale tulburărilor de spectru autist chiar de la 18-36 luni de la nașterea copilului – screening-ul autismului – pentru o intervenție timpurie eficientă. Etapa screening-ului se referă la identificarea predispoziției sau gradului de risc vizându-se semnalele specifice tulburărilor de spectru autist (deficiențe cognitive și de integrare senzorială, tulburări de interacțiune socială și particularități ale tratării informației) și această etapă esențială precede diagnosticarea propriu-zisă realizată ulterior de către specialist într-un cabinet (psiholog/psihopedagog/consilier școlar, psihiatru, medic pediatru).

Versiune gratuită integral – Screening Autism v9.0, update 28.11.2021 – click download sau scanați cu mobilul codul QR din imaginile de prezentare ale aplicației.

Aplicația pentru mobil Screening Autism – reprezintă adaptarea digitală a chestionarelor viabile din domeniul psihologiei de evaluare/testare pentru sistemul Android – și este elaborată în cadrul unui proiect universitar – Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației – în cadrul programului de master ”Diagnoză și intervenție pentru persoanele cu cerințe speciale”, departament coordonat de către prof.univ.dr. Alois GHERGUȚ. Această aplicație pentru identificarea precisă și timpurie a simptomelor autismului la copii are ca obiectiv principal facilitarea screening-ului/testării simptomatologiei autismului, deoarece este o aplicație ușor de instalat și folosit pe orice tip de telefon mobil cu sistem Android. Chestionarele din aplicați Screening Autism sunt realizate în format digital și conțin itemi care presupun bifarea răspunsului corespunzător prin simpla atingere a ecranului telefonului, iar rezultatele testării sunt afișate instant, imediat după completarea răspunsurilor.

Active Minds Education

Cele 4 chestionare etalonate pentru screning-ul autismlui incluse în aplicația pentru mobile cu sistem Android sunt: 1. Programul Național de Identificare Precoce a Tulburării de Spectru Autist și Tulburări Asociate – detalii aici Ministerul Sănătății; 2. M-CHAT-R – The Modified Checklist for Autism in Toddlers, Revised – detalii aici M-CHAT-R; 3. Q-CHAT – Quantitative Checklist for Autism in Toddlers – detalii aici Q-CHAT; 4. ATEC – Autism Treatment Evaluation Checklist – detalii aici ATEC.

În aplicația pentru mobil dedicată screening-ului tulburărilor de spectru autist este inclus chestionarul din cadrul Programului Național de Sănătate Mintală 3.1, Subprogramul de profilaxie în patologia psihiatrică și psihosocială și a fost validat în populația generală din România – program inițiat de Ministerul Sănătății, pentru servicii integrate de sănătate: evaluare, diagnostic și servicii conexe actului medical.

Completarea formularelor etalonate este facilă și rezultatele sunt afișate instant, pe telefon/tabletă – se poate identifica din timp prezența semnelor tulburărilor de spectru autist la copii, fapt care favorizează intervenția eficientă chiar din primele luni de la naștere.

Aplicație pentru mobil pentru screening testare autism

Personale,Psihologie
Recomandati articolul:
  • facebook
  • twitter
  • gplus

Despre emildavid

SERVICII SPECIALIZATE: coordonator de proiecte si reprezentant firme de specialitate, domeniile IT, marketing si web design, experienta din anul 2004 - servicii de promovare online pentru turism, precum si pentru alte domenii de activitate (portaluri specializate si campanii de promovare prin social-media: Facebook, Instagram, Youtube, Twitter, Google Plus etc); realizare site-uri si magazine online e-commerce Suceava; fotografii profesioniste cu aparatura DSRL; studii de impact & consultanta pentru dosare clasificare pensiuni/hoteluri; materiale promotionale Suceava, carti de vizita, pliante, CD de prezentare.
100% profesionalism reprezinta 100% reusita !

Lasati un comentariu

Verificare *Captcha loading...

Comment